Jdi na obsah Jdi na menu
 

Špicí tábor 2020

27. 12. 2020

V roce 2020 jsme podruhé jeli na špicí tábor do Krušných hor. Slejně jako loni jsme se ubytovali na chatě KoloBěžky. Špicího tábora se zúčastnilo 15 osob, 12 špiců. Účast tedy byla větší než v roce 2019. Letos jsme měli dost nováčků. Přijela k nám delegace oranžových špiců, další oranžová fenka z Loun a velký černý z Plzně.

 

Sobota 25.7.

Špicí tábor začal v odpoledních hodinách. Během několika hodin dorazili všichni účastních. Postupně jsme se ubytovali, Účastník Peťa s Falkem si postavil na louce stan a první společná výprava byla k nedalekému stánku Umanutá koza, kde dělají přímo luxusní palačinky. Po šesté hodině jsme rozdělali oheň a začali jsme opékat buřty.

Večer jsme strávili ve společenské místnosti. Povídali jsme si, co se za ten rok přihodilo (co jsme se neviděli) a následovala společenská hra Activity. Vlastně skoro každý večer jsme hráli nějakou deskovou společenskou hru. Připravovali jsme také program na další den.

 

Neděle 26.7.

Už ráno se nad Krušnými horamo strhla pěkná bouřka. To ale nikomu nepřekazilo plány. Jedna skupina vyrazila do Německa na vláček, další na výlet do nedalekých Vejprt. V podvečer jsme se pak všichni sešli na chatce a povídali si zážitky.

 

Pondělí 27.7.

Už dopoledne jsme si vyšli na krátký výlet kolem Přísečnické nádrže na Jelení horu (dominanta v širém okolí). Výšlap byl na dvě hodiny a tentokrát jsme měli štěstí na výhled a parádně jsme si to užili. Kochali jsme se, všichni psi se vyfotografovali na vyhlídce a udělali si i menší psí piknik. Potom jsme šli dolů k přehradě, řidiči si šli do vsi po svá auta a jeli jsme na společný oběd do Výsluní. Odpoledne jsme strávili na zahradě ve společnosti našich miláčků, kteří si pěkně hráli a pobíhali kolem nás.

 

Úterý 28.7.

V úterý byl spíše odpočinkový den na chatě. Jedna skupinka (včetně mě a mého hnědáčka) ale šla na 15 km výlet do Německa. Večer jeli do Německa oranžáci - do Annabergu nakoupit všelijaké dobroty.

 

Středa 29.7.

Proběhl další společný výlet. Jeli jsme na Boží Dar a stejně jako loni jsme si prošli Ježíškovu cestu a Božídarská rašeliniště. Část výpravy pak jela na Klínovec. Večer byl ve znamení her a vaření.

 

Čtvrtek 30.7.

Nejnabitejší den z celého týdne. Začalo to už dopoledne, kdy jsme svým pejskům přichystali velké překvapení. Na talířek každý dostal svou porci tataráku s granulemi. Všichni si moc pochutnali. Jelikož bylo horko, šli jsme se schladit do potoka a do lesa. Moc velkou výpravu jsme neudělali. Odpoledne to stálo opravdu za to. Přijel k nám asistenční malý černý špic Čak s cvičitelkou a s odborným komentářem nám předvedl, co všechno umí. Byl to největší zážitek z celého týdne pro všechny. Potom na zahradě si naši špicové s ním pěkně hráli. Večer jsme pak šli do nedalekého stánku na bramborák. Tam jsme se zkontaktovali s provozovatelem, který nám pak udělal další překvapení tábora.

 

Pátek 31.7.

Páteční den začal překvapením. Pán, který provozuje stánek, kde jsme včera byli, je takovou "dobrou duší" Kryštofových Hamrů. A  hned ráno nás pozval do útrob zdejšího kostela. Prolezli jsme všechny části včetně zvonice, exkurze se zúčastnila i jedna oranžová fenka.

Dopoledne jsme šli na krátkou vycházku a na oběd do Výsluní. Druhá skupina jela na Měděnec. Odpoledne jsme se všichni sešli na zahradě se svými pejsky.

Poslední večer jsme si náramně užili. Špicové "odpadli" a my hráli hry a zapékali buřty na pivu a na nasbíraných houbách. Byla to velká pochoutka.

 

Sobota 1.8.

Nastal čas balení a loučení. V 10 hodin se všichni rozjeli do svých domovů a doufáme, že se zase za rok sem vrátí. S majiteli chaty jsme se dohodli na termínu 24. - 31.7.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář