Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak probíhá špicí tábor

20. 1. 2020

Do roku 2005 probíhal špicí tábor ve výcvikovém areálu ZKO Smržovka. Pak se změnily poměry a zejména majitel, a naše parta musela v dalším roce do nedalekého objektu a se zahradou a dvěma domy. Tím se změnila i myšlenka špicího tábora.

Od roku 2006 tak probíhá špicí tábor spíše formou rekreace a turistiky. Předem se naplánuje nějaký výlet do okolí, a to skupinově. Jedna skupina jde třeba na pěší výlet 10-20 km, druhá skupina zase jede se někam podívat do města či za nějakou zajímavou akcí. Plán činností je každý den různý. Samozřejmě špicové nás po celou dobu našim výprav provází. Po návratu do chaty trávíme čas společně. Páníčci si povídají nebo čtou, pejskové pobíhají po oplocené zahradě. Často s nimi páníčci hrají. Večery většinou trávíme ve společenské místnosti hrami nebo si povídáme. Kdo chce, může večer být na pokoji.

Alespoň dvakrát za ten týden podnikáme celotáborovou akci. Letos se chystáme na Boží Dar, projdeme si Ježískovu cestu a druhý výlet vymyslíme na místě.

Alespoň dvakrát podnikáme společný oběd nebo večeři v hospůdce, která je přímo vedle chaty.

První a poslední den tábora děláme táborák (v případě špatného počasí ho můžeme uspořádat i jiné dny).

Na jedno odpoledne k nám přijíždí vždy nějaká zajímavá psí návštěva. Měli jsme tu třeba i německou chovatelku Steffi se 6 hnědými špicíky, v předchozích letech přijížděli třeba sourozenci z vrhů.

Jelikož majitelé chaty se zabývají výcvikem asistenčních psů, je možno domluvit malou ukázku či přednášku.

Kdo by chtěl na zahradě uspořádat nějaký výcvik, samozřejmě může.

Těšíme se na vás :-)